Komandatura eğitimiyle meslek sahibi oldular

Eşitlik politikası gereği kadınların her alanda desteklenmesi ve güçlendirilmesi konusunda farklı alanlarda projeler yürüten Nilüfer Belediyesi, düzenlediği eğitimlerle de kadınların istihdamına katkı bağlıyor. Bu kapsamda Nilüfer Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü, İş ve Meslek Edindirme Bürosu’nun, Uludağ Soroptimist Kulübü ve Bursa Tuhafiyeciler Odası işbirliğiyle düzenlediği Komandatura (Tamir Terziciliği) eğitimi başarıyla tamamlandı. BESOB İşletmeler Üssü’nde düzenlenen ve 30 gün süren kurs sonunda eğitime katılanlara istihdam konusunda da destek verilecek. Kursu başarıyla tamamlayan kadınlar sertifikalarını, Nilüfer Belediyesi Halk Evi’nde düzenlenen törende aldı.

Bozbey: Kursiyerler meslek sahibi oldu

Törene katılan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, kursiyerleri ve emeği geçenleri kutlayarak, “Katılımcılarımıza iş olanakları da sunacak olan bu eğitimin son derece verimli geçtiğini belirtmek istiyorum. Her biri, bu eğitim sayesinde, birer meslek sahibi olan kursiyerlerimiz, dikiş atölyelerinde ya da AVM’lerde terzi yanında çalışabilecek donanıma sahip oldular” dedi. Nilüfer’de, kadının üretime etkin olarak katılması için özendirici çalışmaları sürdürdüklerini belirten Başkan Bozbey, “Bu çerçevede bugün itibariyle Nilüfer’de kadın derneklerimizin sayısı 40’a yaklaştı. Kadın istihdamına ve kadın derneklerine böylesine önem veren bir kent Türkiye’de yoktur. Kadın derneklerimiz de Nilüfer’deki aktif çalışmalarıyla her geçen gün büyüyor, güçleniyor. Sivil toplumun, derneklerin ve kurumların da katkısıyla Nilüfer’de iş ve meslek edindirme eğitimlerinin devam edecek” dedi. Sertifikaları hak eden kursiyerleri başarılarından dolayı kutlayan Başkan Bozbey, kadınları, eğitim aldıkları alanlarda görmekten mutluluk duyacaklarını da sözlerine ekledi. Uludağ Soroptimist Kulübü Başkanı Ayşen Sazcılar da kadınlara yönelik işbirliği projelerine gereken desteği her zaman vereceklerini kaydederek kursiyerleri ve emeği geçenleri kutladı. Bursa Tuhafiyeciler Odası Başkanı Nedim Özbalaban da böyle bir eğitime destek vermekten mutluluk duyduklarını belirtti. Özbalaban,  istihdama yönelik çalışmalarda üzerlerine düşeni yapmaya hazır olduklarını belirterek,  “Nilüfer Belediyesi’nin düzenleyeceği eğitimler için atölyelerimizin kapıları her zaman açıktır” dedi. Konuşmaların ardından Başkan Mustafa Bozbey, Ayşen Sazcılar ve Nedim Özbalaban kursiyerlere sertifikalarını verdi. Başkan Bozbey ayrıca, düzenlenen eğitime verdikleri destek için Uludağ Soroptimist Kulübü Başkanı Ayşen Sazcılar ve Bursa Tuhafiyeciler Odası Başkanı Nedim Özbalaban’a teşekkür plaketi verdi.