Rumeli kültürü Nilüfer’de yaşatılacak

Nilüfer, Rumeli kültürünün yaşatılacağı yeni bir yapıya kavuştu. Nilüfer Belediyesi ve Rumeli Sanayici ve İş Adamları Derneği (RUMELİSİAD) işbirliğiyle Nilüfer’in 29 Ekim Mahallesi Rumeli Konağı, Parkı ve Spor Tesisi kazandırıldı.

Konak, park ve spor tesisinin açılışı, Cumhuriyet Bayramı’nda Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, BTSO Başkanı İbrahim Burkay, Bursaspor Başkanı Ali Ay, RUMELİSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Erol Kılıkçıer ve siyasi partilerin temsilcileri ile iş dünyasının yoğun katılımıyla gerçekleşti.

Yap-işlet-devret modeliyle 350 metrekaresi sosyal tesis olmak üzere 7 bin metrekare alan üzerinde yapılan Rumeli Konağı, Parkı ve Spor Tesisi’nin açılış töreninde konuşan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, “Böylesine güzel bir konağı Cumhuriyetimizin 93’üncü yılında Nilüfer’e kazandırdıkları için RUMELİSİAD Başkanı ve yönetimine teşekkür ediyorum. İnanıyorum ki bu konak Rumeli’nin, Rumeli insanın hem görsel zevkini, hem de duygu zevklerini burada yaşatacağına inanıyorum. 29 Ekim Mahallesi’ndeyiz ve aynı zamanda bu mahalle Cumhuriyet’in adını taşıyan bir mahalle olmasından dolayı muhtarımıza özellikle teşekkür ediyorum. Bu mahallemize parkın yakıştığı kadar bu konak da ayrı bir duygu, ayrı bir güzellik katmıştır. Rumeli camiasına hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

Parkın özellikli bir park olduğuna dikkat çeken Başkan Bozbey, parkın yapımını üstlenen Ömer Kumova’ya da teşekkür etti. Bozbey, “İnanılmaz güzel bir park, ama bir özelliği çok dikkat çekici. Bu parkta yağan yağmur suyu toplanıyor ve bu suyla parktaki yeşil alan sulanıyor” dedi.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ve Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, parkın yapılmasında emeği geçen herkese teşekkür ederken RUMELİSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Erol Kılıkçıer de Rumeli kültürünü Rumeli Konağı’nda yaşatmak istediklerini dile getirdi.

Açılış konuşmalarının ardından Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, RUMELİSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Erol Kılıkçıer’e ve işadamı Ömer Kumova’ya katkılarından dolayı teşekkür plaketi verdi. Büyükşehir Belediye Başkanı ve katılımcılar ile birlikte Rumeli Konağı’nı gezen Başkan Bozbey, günün anısına hazırlanan pastayı kesti.