Balkan Panayırı’nda büyük coşku

Nilüfer Belediyesi’nin göçmen nüfusun yoğunlukta olduğu Görükle’de bu yıl üçüncüsünü düzenlediği panayırın ikinci gününde de konserler birbirini izledi. Nilüfer Kent Konseyi Sevgi Korosu’nun konseri ile başlayan ikinci gün etkinlikleri, Fahriye Güney ve Nilüfer Roman Orkestrası konserleriyle devam etti. Bulgaristan’ın sevilen şarkıcısı Tatyana sahneye çıktığında ise alanı dolduran binlerce Nilüferlinin coşkusu doruğa çıktı.

Nilüfer Görükle Balkan Panayırı’nın sonunda sahneye çıkan baba kız, Mustafa ve Ajda Çavuşev de Türk pop müziğinin en sevilen parçalarını seslendirerek geceye damga vurdu. Nilüfer Belediye Başkan Yardımcısı Recep Tanlak, Başkan Vekili Metin Tuncel, Nilüfer Belediye Spor Kulübü Başkanı Naci Kale ve BAL-GÖÇ Genel Başkanı Yüksel Özkan sahneye çıkarak sanatçıları kutladı. Özkan, Nilüfer Belediyesi’ne düzenlediği başarılı organizasyon nedeni ile teşekkür etti.

İki gün boyunca binlerce katılımcının ağırlandığı Göçmen Konutları Pazar Alanı’nda kurulan stantlarda Balkan kültürü ve yöresel yiyecekleri yer alırken, oluşturulan oyun alanlarında çocuklar doyasıya eğlendi. Nilüferlilere tam anlamı ile panayır coşkusu yaşatan 3.Görükle Balkan Panayırı’ndan geriye büyük küçük her yaştan konuğun eğlencenin tadını çıkardığı görüntüler ve Balkan Türklerinin kültürünü yansıtan ezgiler akıllarda kaldı.