haber

Bozbey: Nilüfer Spor Şenlikleri ile barışa katkı sunacağız

Bursa’da 15 yıldır düzenlenen ve her yıl 20 bin öğrencinin katılımıyla gerçekleştirilen Nilüfer Uluslararası Spor Şenlikleri’nin 16’ncısı için hazırlıklara başlandı. Nilüfer Kaymakamlığı, Nilüfer Belediyesi, Nilüfer İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Nilüfer Belediyespor iş birliğiyle 20 Nisan - 20 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşecek olan Nilüfer 16.Uluslararası Spor Şenlikleri’nin bilgilendirme toplantısı Sheraton Otel’de gerçekleştirildi. Toplantıya Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Nilüfer İlçe Kaymakamı Mustafa Kılıç, Nilüfer İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Muharrem Tüfekçi, Nilüfer Belediyesi’nin idari amirleri, okul yöneticileri ve beden eğitimi öğretmenleri katıldı.

 

25 BRANŞTA YARIŞLAR DÜZENLENECEK

 

Farklı yaş gruplarından öğrencilerin 25 branşta yarışacakları Nilüfer Uluslararası Spor Şenlikleri’nin bilgilendirme toplantısında konuşan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Nilüfer’de etkinliklerin sürdürülebilir olmasına dikkat çekti. Başkan Bozbey, “Dünyaya baktığımızda bazı etkinliklerin 100 yıldır sürdüğünü görüyoruz. Artık o kentlerin, o etkinlikler dünyada tanınan yüzü oluyor. Bu anlamda baktığımızda 16’ncısını bu sene yapacağımız Nilüfer Uluslararası Spor Şenlikleri, belki 10-15 sene sonra sadece Türkiye’de değil, Avrupa’da ve dünyanın çeşitli yerlerinde tanınan yüzü olacak. Nilüfer Uluslararası Spor Şenlikleri’ne başlarken, şenlik havası içerisinde kent merkezi dışında okuyan öğrencilerimiz ile kent merkezindeki öğrencilerimizin bir araya gelebilecekleri ortamları oluşturmak ve onların sosyal ilişkilerini geliştirmeyi amaç edinmiştik. Bu anlayış devam ediyor. Elbette birinciler,  ikinciler, madalya alanlar olacak. Bize göre aslında katılanların tamamı madalya almayı hak ediyor” diye konuştu.

Spor Şenlikleri’nde yer alan öğrencilerin dünya barışına katkı sağlayacaklarını da söyleyen Bozbey, “Kendi kültürümüzü, gelen konuklarımızın çocuklarına anlatma imkanına sahip oluyoruz. Dünya çok büyük değil. Dünyanın farklı bölgelerinde ne olduğunu cep telefonlarıyla görebiliyoruz. Ama bu çocuklarımız ileride hem kent yöneticileri hem de ülkede çeşitli yerlerde yönetici konuma gelecek çocuklarımız olacaktır. Bu projeyle biz dünya barışına da hizmet ettiğimizin farkında olmalıyız. İleride bu çocuklarımız birbirleriyle arkadaşlıklar kurarak belki ülkeler arasında ticaretin, sosyal ilişkilerin gelişmesine, belki de iki ülke arasında yaşanan sorunların çözümüne sebep olan çocuklar olacaklardır. Bu proje sağlık, sosyal ilişkilerin gelişmesi, diyaloglar, kentin bütünlük sağlaması, uluslararası ilişkilere yönelik, barışa ve dayanışmaya olan katkılarından dolayı önemli bir projedir” dedi.

Nilüfer’in ilkleri gerçekleştirdiğini de sözlerine ekleyen Bozbey, kurumlar arası iletişimin Nilüfer’in farkını ortaya koyduğunu söyledi. Bozbey, “Nilüfer İlçe Kaymakamımızdan, İlçe Milli Eğitim Müdürümüzden, Valilik’ten aldığımız destekle, okullarımızda idarecilerimizin ve öğretmenlerimizin projeye sahip çıkmasıyla bu farkı ortaya koyan bir anlayışı temsil ediyoruz. Nilüfer’in farkı çok net. Bu birliktelik, beraberlik ve dayanışma sadece Osmangazi’ye, Yıldırım’a değil, Türkiye’nin diğer il ve ilçe belediyelerine örnek. Bu farkı ortaya koyan herkese teşekkür ediyorum” diyerek konuşmasını tamamladı.

Nilüfer İlçe Kaymakamı Mustafa Kılıç da Spor Şenlikleri’nin uluslararası boyutta düzenlenmesinin Türkiye’nin tanıtımına önemli bir katkı sağlayacağını söyleyerek “Katılan tüm okullarımıza, sporcu öğrencilerimize, katkı sunan ve emek veren tüm kurumlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Nilüfer İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Muharrem Tüfekçi de Nilüfer 16. Uluslararası  Spor Şenlikleri’nin Nilüfer’e, Bursa’ya, Türkiye’ye ve tüm insanlığa yeni bir bakış açısı getirmesini diledi.  

 

2016 YILINDA 17 BİN 870 KATILDI

 

Geçtiğimiz yıl düzenlenen Nilüfer 15. Uluslararası Spor Şenlikleri’nde 149 eğitim öğretim kurumundan 17 bin 870 sporcu-öğrenci yer aldı. Şenlikler  28 branşta ve 167 kategoride yaklaşık 2 bin 38 takımının mücadelesiyle tamamlandı.  Şenlik boyunca sporcu öğrencilere 4 bin 200’e yakın madalya, 720 kupa ve çeşitli hediyeler verildi.