haber

Karavan turizmine Bursa'nın adını Nilüfer yazdırdı

Gümüştepe Mahallesi’nde 12 dönüm üzerinde yapılan Bursa’nın ilk kamp ve karavan alanı, düzenlenen törenle kapılarını açtı. Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, CHP Bursa Milletvekili Aykan Erdemir, Nilüfer CHP İlçe Başkanı Özgür Şahin, Ulusal Kamp ve Karavan Federasyonu Başkanı Erdal Ötügen ile çok sayıda davetlinin katıldığı törene karavan turizmine gönül verenlerde büyük ilgi gösterdi.

Nilüfer Belediyesi’nin her zaman ilkleri hayata geçirdiğini kaydeden Başkan Mustafa Bozbey, projeyi tarihi bir bölgede hayata geçirdiklerini vurguladı. Bursa’nın turizimden hak ettiği değeri alamadığını ifade eden Bozbey, “Bursa turizm açısından büyük değerlere sahip olsa da pastadan hak ettiği payı alamıyor. Avrupa en ufak değerini ön plana çıkartarak fayda sağlarken bizler sahip olduğumuz değerlerin üzerini kapatıyoruz. Nilüfer Belediyesi olarak bölgemizdeki tarihi yapı ve bölgeleri ön plana çıkartmak için gereken hassasiyeti gösteriyoruz. Bursa’nın karavan turizminden gereken payı alması ve gelen turistlere ev sahipliği yapabilmesi için bu tesisi hizmete soktuk. Türkiye’de böyle bir kamp karavan alanı yok. Çünkü bir yaparsak en iyisini yapıyoruz. Bursa ve Nilüfer’e hayırlı olsun,” dedi.

İnsana verilen değeri projelere de yansıtarak çalışmalarına devam ettiklerini kaydeden Bozbey, “Bu anlayışımızın meyvesini birkaç gün önce aldık. Alınan ödül yerel yönetim alanında bir ilki teşkil ediyor. Bu ödül bizim için bir başlangıç olacak. Ekibimizle birlikte daha kaliteli hizmet anlayışıyla insanları Nilüfer’de gülümsetmeye devam edeceğiz,” diye konuştu.

CHP Bursa Milletvekili Aykan Erdemir ise Nilüfer Belediyesi’ni aldığı ödülden dolayı kutlayarak, projenin önemine değindi. İstanbul ve Ankara’da ağaçların rant uğuruna kesildiğini belirten Erdemir, “Bursa’da Nilüfer Belediyesi bu anlayışın tam aksine yeşillikler içinde mükemmel bir projeyi hayata geçiriyor. Vatandaşa kulak vererek yönetişim anlayışı sergilemek çok önemli bir hizmet modelidir. Başkan Bozbey ve ekibini yürekten kutluyorum” şeklinde konuştu.

Törende Ulusal Kamp Karavan Federasyonu Başkanı Erdal Ötügen ve Bursa Kamp Karavan Derneği Başkanı Tekin Urunlu da birer konuşma yaparak Başkan Bozbey’e katkılarından dolayı teşekkür etti. Ötügen ve Urunlu projede emeği geçenlere ve Başkan Bozbey’e teşekkür plaketi verdi.

Törenin ardından Başkan Bozbey ve davetliler açılış kurdelasını keserek tesiste incelemelerde bulundu.  Uludağ Kamp ve Karavan Derneği işbirliği ile Gümüştepe Mahallesi’nde halı sahanın yanında bulunan 12 dönümlük alanda yapılan düzenleme ile bölgeye 70 metrekare idari bina, 360 metrekare sosyal tesis, içinde yemek pişirme, çamaşır yıkama, duşların, tuvaletlerin olduğu 154 metrekare büyüklüğünde bir bina, karavan park alanları ve çadır kamp alanlarıyla 70 karavan kapasiteli dört dörtlük bir tesis kazandırıldı. Tesisin en önemli bir diğer özelliği ise, çocuklarını kampçılık ve doğayla tanıştırmak isteyen ailelerin, güvenli bir ortamda burada kamp yapmasını sağlayacak olması. Dünya standartlarında planlanan parkta kampçıların enerji ve haberleşme ihtiyaçlarının karşılanacağı ünitelere de yer verecek olan Nilüfer Belediyesi, Nilüfer Çayı yanında düzenlenen karavan kamp alanı ile yerli ve yabancı karavancıları Bursa’ya çekecek.