haber

Misi karavan alanı ilk misafirlerini ağırladı

Bursa Nilüfer Belediyesi bugüne kadar tesis olmadığı için Avrupa Kamp ve Karavancılar Federasyonu’nun haritalarında ve karavan tatilcilerinin güzergâhında yer almayan Bursa’yı, bu alanda en gözde uğrak yeri haline getirecek bir projeyi hayata geçiriyor. Gümüştepe Mahallesi’nde yaklaşık 12 dönüm alan üzerinde yapılacak Bursa’nın ilk kamp ve karavan alanı, karavan turizminde Bursa’ya önemli bir hareketlilik kazandıracak.

Uludağ Kamp ve Karavan Derneği işbirliği ile hayata geçirilecek projeyi tanıtmak üzere harekete geçen Nilüfer Belediyesi, Türkiye’nin dört bir köşesinden karavanlarıyla gelen ilk kampçılara yapılacak tesise ilişkin bilgi vererek fikir aldı.

Gümüştepe Mahallesi’nde halı sahanın yanında bulunan alanda yapılacak düzenleme ile bölgeye dört dörtlük bir tesis kazandırılacağını belirten Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, 45 karavan kapasiteli park alanı ve karavan bakım ünitelerinin de bulunacağı tam donanımlı tesisin, çocuklarını kampçılık ve doğayla tanıştırmak isteyen ailelerin, güvenli bir ortamda kamp yapmasını sağlayacağını vurguladı.

Nilüfer Belediyesi olarak Bursa’da önemli bir eksiği gidereceklerini kaydeden Başkan Bozbey, “Avrupa ve ABD turizminde önemli bir gelir kalemine sahip olan ancak, konaklamaya müsait pek çok doğal güzelliğe sahip Türkiye’de yeterince önem verilmeyen karavan ve çadır turizmi, doğa ile baş başa ve ucuz tatil yapma arayışının artmasıyla birlikte son yıllarda ülkemizde de yaygınlaşmaya başladı. Bursa’da bu eksiklik dile getirildi ama bir sonuç alınamamıştı. Biz Nilüfer Belediyesi olarak artan talep doğrultusunda bir proje hayata geçirmeye karar verdik. İnsanlar özgürce ailesiyle birlikte tatil yapmak ve ülkenin güzelliklerini görmek istiyor. Bu mahallede 12 bin metrekare alanda iç ve dış turizme hizmet edecek bir proje ortaya koyacağız. 2400 metrekarelik çadır kamp alanı, 1600 metrekarelik piknik alanı, hem çadır hem karavan kampı yapacaklar için ayrı ayrı duş, tuvalet, ortak mutfak ve çamaşırhanelerin bulunduğu binalar, bir halı saha, bir iskele, içinde yemek salonu ve yönetim birimleri bulunan 360 metrekarelik bir sosyal tesisin bulunacağı parkta kampçıların enerji ve haberleşme ihtiyaçlarının karşılanacağı ünitelere de yer verilecek,” dedi. 

Hafta sonunu geçirmek üzere karavanlarıyla Bursa’ya gelen bölgenin ilk kampçı misafirleri ise, projeyi memnuniyetle karşılarken kamp alanındaki ihtiyaçlar hakkında da bilgi verdiler. Etkinliğin sonunda Uludağ Kamp ve Karavan Derneği yönetimi, karavan turizmine desteklerinden dolayı Başkan Mustafa Bozbey ve Başkan Yardımcısı Turgay Erdem’e teşekkür plaketi verdi.