haber

Nilüfer’de ‘Barış’ mısralarla gelecek

Tüm dünyanın Barış Günü olarak kutladığı 21 Eylül Dünya Barış Günü’nde Nilüfer Belediyesi ve Nilüfer Kent Konseyi anlamlı bir etkinliğin altına imza atmaya hazırlanıyor. 21 Eylül Pazartesi günü Nâzım Hikmet Kültürevi’nde saat 19:30’da düzenlenecek etkinliğe Türkiye’nin önemli şairleri sahne alacak ve şiirlerine barış için ses verecek.

 

Dünya Barış Günü Nilüfer’de Adnan Özyalçıner, Cenk Gündoğdu, Duygu Kankaytsın, Gonca Özmen, Halil İbrahim Özcan, Işıl Özgentürk, Mustafa Köz, Sennur Sezer, Yusuf Yağdıran ve Küçük İskender’in katılımıyla gerçekleşecek.

 

21 Eylül Dünya Barış Günü’nde düzenlenecek etkinlikle ilgili açıklama yapan Nilüfer Belediyesi yetkilileri son zamanlarda yaşanan terör olaylarına dikkati çekti. Nilüfer Belediyesi tarafından yapılan açıklamada; “Ülkemizde yaşanan kaygı verici gelişmeler, iç barışımızın kirli oyunlarla tehdit edilmesi ve yurdumuzun dört bir yanından yükselen annelerin feryatlarının bir an önce sona ermesi için Dünya Barış Günü’nde “Barış, barış, barış” diye haykırmaktan ve sesimizi bir an önce duymalarını dilemekten başka bir şey gelmiyor elimizden. Bu sesin çok güçlü çıkması için hep birlikte haykırmak gerektiği bir gerçek. Bu yüzden bu yıl tüm yurttaşlarımızın barış mesajlarını, dileklerini ve isteklerini bir cümle ile bizimle paylaşmasını diliyoruz. www.barisasozumuzvar.net adresinde siz de barışa dair cümlenizi paylaşın. Aldığımız barış mesajları kâğıtlara yazılıp 21 Eylül 2015 Pazartesi günü saat 19.30’da Nâzım Hikmet Kültürevi önünde, balonlara bağlanarak gökyüzüne salınacak. Tüm Nilüferlilerin katılımıyla yazılacak barış cümlelerinin bir destana dönüşeceğinden eminiz. Lütfen barışa siz de bir söz verin!” ifadelerine yer verildi.