haber

Nilüfer Kadın Korosu’ndan “Evvel Zaman Şarkıları”

2005 yılının Mart ayında Nilüfer Yerel Gündem 21 bünyesinde İkinci Bahar Kadın Korosu adı altında kurulan, Şef Aysel Gürel yönetimindeki topluluk, Türkiye'de ilk belediye kadın korosu olarak çalışmalarını sürdürüyor.

Yaşları 30 ile 74 arasında değişen tam 105 kadının yer aldığı koro, bugüne kadar adından en çok da düzenlediği yardım kampanyaları ile söz ettirdi. Şef Aysel Gürel yönetimindeki Bursa’nın dev korosu bu defa da “Evvel Zaman Şarkıları” isimli konser ile Nilüfer Belediyesi Uğur Mumcu Sahnesi’nde Saniye Rıza Kız Çocuklarını Koruma Derneği yararına müzikseverlerle buluştu.

Verdikleri konserle izleyenlerin gönüllerini fetheden 105 kişilik koro Ah Le Yar, Bülbülüm Altın Kafeste, Çemberimde Gül Oya, Çarşambayı Sel Aldı, Bursa’nın Ufak Tefek Taşları gibi birçok sevilen eseri seslendirdi.

Şef Aysel Gürel konser sonunda "Öğrenmenin yaşı olmadığını kanıtlayarak, sosyal sorumluluk projeleri çerçevesinde gerçekleştirilen konserlerle, sadece Bursa'ya değil Bursa dışına da örnek teşkil etmek için yola çıkmıştık. Bunda da başarılı olduğumuz düşünüyorum" dedi.