BUGES, Nilüfer Belediyesi ile daha da güçlendi

Nilüfer Belediyesi ile BUGES arasında destek protokolü imzalandı. Nilüfer Belediyesi Halk Evi Basın Toplantı Odası’nda düzenlenen imza törenine Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, BUGES Başkan Vekili Mutlu Aydın ile sporcular katıldı.

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ve BUGES Başkan Vekili Mutlu Aydın’ın imza koyduğu protokolle, ilçede yaşayan görme engelli bireylerin sportif aktivitelere yönlendirilmesinin yanı sıra, onlara yönelik eğitim ve sosyal çalışmaların yapılması amaçlanıyor.

Akademik anlamda da işbirliği sağlayacak protokolle birlikte BUGES, Nilüfer’deki görme engelli bireylere sportif eğitimler verecek ve farklı branşlarda takımlar oluşturacak. Nilüfer Belediyesi ayrıca, Nilüfer’i ulusal ve uluslararası alanda başarıyla temsil eden BUGES’e, tesis desteğini sürdürmeye devam edecek.

Bozbey: Başarının sürdürülebilir olması en büyük arzumuz

BUGES’in sadece Bursa’da değil tüm Türkiye’de sportif başarılarıyla ismini duyurduğunu belirten Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, “Bu başarı çok kolay elde edilmiş bir başarı değil. Büyük bir emek karşılığında gelen başarıdır. Bu başarının sürdürülebilir olması bizim en büyük arzumuz. İmzaladığımız protokolle başarıların kalıcı hale gelmesi amaçlanmaktadır” dedi.

Nilüfer Belediyesi olarak toplumun her kesimine eşit hizmet götürme anlayışını ısrarla sürdürmeye devam edeceklerini vurgulayan Başkan Bozbey, “Bu konuda çok hassas çalışıyoruz. Önceliklerimizin elbette ki dezavantajlı gruplar olduğunu herkesin bilmesini isterim. Çünkü bu ülkede yaşamı ortak bir şekilde paylaşmamız gerekiyor. Eğer biz sosyal, kültürel ve sportif alanları toplumun tüm kesimleriyle birlikte paylaşır duruma gelemez isek, o zaman bir kesimi ötekileştirmiş oluruz. Bu da bizim anlayışımıza terstir. Bizim anlayışımız, hiç kimseyi ötekileştirmeden toplumun buluştuğu bütün alanlarda tüm etkinliklerimiz ve çalışmalarımızda onlarla birlikte olmaktır. Bir kısmını engelli vatandaşlarımızın oluşturduğu dezavantajlı grupların dün de yanındaydık, bugün de yanındayız, yarın da yanında olmaya devam edeceğiz. Desteğimiz her zaman sürecek” şeklinde konuştu.

“İşbirliğimizi artırarak devam ettireceğiz”

Nilüfer Belediyesi’nin toplumun bilgilendirilmesi konularında farkındalık yaratmaya da özen gösteren bir kurum olduğuna dikkat çeken Başkan Bozbey, “BUGES, bu farkındalığı sportif başarılarıyla ortaya koyuyor. Bu çok önemli. Bundan böyle de yine aynı anlayışla BUGES ile işbirliğimizi artırarak devam ettireceğiz. BUGES’in kazandığı sportif başarılar bizleri onurlandırıyor, gururlandırıyor. Ben, BUGES’in benzer derneklere örnek olduğunu düşünüyorum. Başta BUGES Başkanı Ali Genç olmak üzere emeği geçen herkese gönülden teşekkür ediyorum. Protokolümüzün de hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

Başkan Bozbey, BUGES’in futsal, atletizm, yüzme, satranç, judo, halter ve goalball olmak üzere 7 branşta, 75’i alt yapı olmak üzere 150 sporcusuyla Nilüfer’i başarıyla temsil ettiğini de sözlerine ekledi.

Nilüfer Belediyesi bünyesinde 24’ü uluslararası olmak üzere toplam 161 kez kürsüye çıktıklarını belirten Nilüfer Belediyesi BUGES Başkan Vekili Mutlu Aydın da, “Başarı çıtasını her geçen gün daha da yükseltiyoruz. BUGES'den yetişen Ecem Taşın 2016 Rio Paralimpik Olimpiyatları'nda mücadele edecek. Bu başarılarda Nilüfer Belediyesi ile Sayın Başkanımız Mustafa Bozbey’in büyük katkısı var. Dün olduğu gibi bugün ve yarın da destek vereceğine gönülden inanıyoruz. Desteklerinden dolayı kendilerine teşekkür ediyorum” dedi.